Band Biography

Band Biography

Get Yer Ya-ya’s Out, want hier zijn The Rolling Scones.

Als je van de rauwe, dampende Rolling Stones uit de jaren 60 houdt moet je zeker eens naar The Scones komen kijken en luisteren. Van de vroege blues, R&B en popnummers met Brian Jones naar de rocksound van eind jaren 60 met Mick Taylor. En we pikken natuurlijk ook nog een klein rondje seventies mee. Wat zouden we tenslotte moeten zonder Brown Sugar, Tumbling Dice of Angie.

Hoe Het Begon....

Een verjaardagsfeest in september 2007. Een bij elkaar geraapt bandje van (ex-) vrienden en familie waarvan de meesten in geen jaren hadden gespeeld. Een half jaar later nog een feest. En nog maar eens het gelegenheidsbandje. De zanger en gitarist Stones fans. Dus Brown Sugar zat er beide keren bij. En ach, nu ze dat nummer toch al speelden was de stap naar meer Stones nummers snel gezet.

De bassende ex-vriend van de jarige van het eerste feest startte met de gitaarspelende huidige vriend van diezelfde jarige nog een bandje. Besloot die band voorrang te geven en stopte met het Stones bandje. Een andere vriend – nee, niet van de jarige – nam zijn plaats in. In de band, dus. En de broer van de jarige, die als gitarist had meegedaan op feest nummer 1 maar niet op feest nummer 2 kwam weer in de plaats van de gitarist van feest nummer 2.

Inmiddels waren ze alweer een half jaar verder, besloten regelmatiger te gaan repeteren en liepen zowaar tegen een eigen oefenruimte op. Wel gedeeld met de band van die twee vriendjes van die jarige. Waarvan er één dus nog steeds bij het Stones bandje zat. Euhhh, zit! Ben benieuwd of iemand nog begrijpt waar het allemaal over gaat. Nou ja, The Scones dus!

Bijna 8 Jaar Later....

…..en nog steeds het Rolling Stones gospel verspreidend. De gitaristen van het eerste uur zitten er nog steeds bij, de rest is in de loop der jaren vernieuwd cq verjongd. En heel stiekem – maar vertel het niet door – spelen we een enkele keer wel eens iets van Bowie of The Beatles. Heel, heel soms.